vacuna grip nens

Catalunya ja ha començat a vacunar contra la grip. Els primers a immunitzar-se han estat els majors de 80 anys i les persones que viuen i treballen a residències de gent gran. Ara és el torn de la resta de grups de risc. En el cas dels nens, aquest any el vaccí antigripal només s’aconsella en alguns casos. Et detallem en quins casos es recomana la vacuna de la grip als nens.

Infants de risc davant la grip

Segons l’Associació Espanyola de Pediatria, la vacuna antigripal injectable només es pot emprar en infants a partir dels sis mesos. Es recomana només als menors amb patologies que els facin més propensos a patir complicacions si s’infecten de grip. Aquest és el cas dels nens amb malalties cròniques pulmonars, cardiovasculars o neurològiques; diabetis, obesitat, patologies renals, hematològiques o neuromusculars; càncer, immunosupressió (VIH o transplantaments), celiaquia o malalties inflamatòries.

A més, les autoritats sanitàries també aconsellen la punxada a nadons d’entre sis mesos i dos anys prematurs, és a dir, nascuts abans de la setmana 32 de l’embaràs, a infants institucionalitzats o convivents amb persones de risc.

Efectes secundaris de la vacuna de la grip en nens

L’Associació Espanyola de Pediatria recorda que la vacuna de la grip és molt segura. Els efectes secundaris són molt semblants als de la resta de vaccins. Acostumen a provocar molèsties com ara dolor o envermelliment a la zona de la punxada, febre i malestar. Excepcionalment poden comportar una disminució de les plaquetes i altres complicacions.