Els jardins del Recinte Modernista de Sant Pau han estat l’espai on s’ha dut a terme la Marxeta atlètica, amb la participació oberta a tothom. Sota una intensa calor, els participants i en especial els nens han gaudit d’una activitat molt especial, esportiva i solidària alhora.

L’organització ha preparat un taller dirigit per tècnics de la Federació Catalana d’Atletisme i professionals del Centre d’Alt Rendiment per ensenyar als participants els fonaments bàsics de la tècnica de la marxa atlètica. Just després les atletes olímpiques Beatriz Pascual i Raquel González han donat el tret de sortida de la Marxeta, que ha durat mitja hora, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat dels infants que neixen amb cardiopatia congènita.

La Fundació Cors Units ha comptat amb la col·laboració del Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC), que ha permès que cinc dels seus gossos participessin també a la Marxeta. Aquests gossos estan ensinistrats, entre altres coses, per ajudar els nens malalts a llegir a l’hospital, alhora que els fan companyia.

El premi a l’esforç

Durant la marxa, els organitzadors han repartit aigua als participants i, en acabar, els han ofert pomes i entrepans per recuperar forces, sobretot als nens. L’activitat ha culminat amb el sorteig de tres pulsímetres.

Els infants, la majoria esgotats per culpa de la calor, s’han mostrat molt satisfets de participar en la Marxeta. I els pares, orgullosos. No és fàcil per als nens que pateixen aquest tipus de malaltia cardiovascular practicar exercici físic constant. Però la Marxeta ha servit per animar-los a superar el repte d’exercitar-se en la pràctica de l’esport.

La  cardiopatia congènita és com s’anomenen les alteracions del cor que es produeixen des del naixement. S’estima que es presenten entre vuit i deu casos per cada 1.000 naixements arreu del món.