CARLES BURGÈS, plataforma Aturem el Pla Paral·lel "No vol dir que aturem les obres, sinó que aturem el pla com està fet fins ara. Volem exposar les nostres propostes i que hi hagi un anar i venir per part de l'Administració. Volem que es faci però amb un equilibri. No només ha de ser per als veïns, també ha de ser per als comerços, per a les botigues..."

Aturem el Pla Paral·lel és una nova plataforma formada per entitats veïnals de la zona del Paral·lel nascuda amb l’objectiu de convèncer l’Ajuntament perquè modifiqui el projecte de reforma de l’avinguda. Proposen que les noves places siguin rectangulars i quedin lliures de terrasses. També reclamen que s’hi planti arbrat i s’hi instal·li mobiliari urbà suficient. A més, consideren excessiu el pressupost destinat a la nova il·luminació.

La plataforma considera que encara estan a temps perquè el consistori recapaciti i, tot i que les obres ja estan en marxa, es modifiqui el projecte amb les seves propostes. Durant els propers dies, plasmaran les seves idees en un document que entregaran al govern municipal.

Places rectangulars

Les sis placetes en forma de y grega que preveu el Pla Paral·lel no convencen els veïns, que preferirien que fossin rectangulars i, per tant, més grans. Tampoc no volen que s’hi instal·lin terrasses per evitar que es privatitzi l’espai públic i garantir que hi hagi espai suficient perquè s’hi pugui passejar còmodament.

Despesa excessiva en il·luminació

Tot i que no estan en contra dels fanals d’última generació que s’instal·laran al Paral·lel, la plataforma considera excessiu que s’hi destinin 2,8 milions d’euros dels 9,5 del cost total de la reforma en la il·luminació.

Arbrat i mobiliari urbà

La plataforma també es vol assegurar que la reforma inclogui plantació d’arbrat a les noves places i que s’hi instal·li mobiliari urbà suficient. També hi volen parcs infantils.