La mare de la cria és la Mónika, una femella de mangabei que va néixer a Barcelona el 2009 i que l’any passat ja va tenir la primera de les dues cries. Totes dues es poden visitar a la galeria de primats del Zoo. El pare és el Racky, un mascle de 12 anys que va arribar a Barcelona fa dos anys procedent del Zoo d’Accra, a Ghana. Des del Zoo expliquen que el pare “està alerta, protegint la seva nova família patrullant el perímetre de la instal·lació amb major freqüència de l’habitual”.

El programa europeu per a la conservació i reproducció del mangabei gris de coroneta blanca es coordina des de Barcelona sota la direcció de la doctora Maria Teresa Abelló. Des que es va iniciar, el 1991, s’ha més que doblat el nombre d’individus i se n’ha passat de 41 a 90.

El Zoo celebrarà l’1 d’agost el Dia del Mangabei

Per primera vegada, el Zoo farà el pròxim dilluns, 1 d’agost, el MAD (Mangabey Awareness Day) per sensibilitzar sobre la situació en què es troba el mangabei gris de coroneta blanca al seu hàbitat natural, l’Àfrica Occidental. Aquesta és una de les 25 espècies de primats més amenaçades del món per la desaparició dels boscos on viu i per la caça per al consum humà.