La droga arribava a Barcelona des del nord d'Àfrica i l'Amèrica Llatina. Segons la policia, els detinguts s'encarregaven de rebre els carregaments i enviar-los directament cap a Itàlia. Un negoci que es feia amb l'ajuda dels càrters colombians. Uns i altres havien arribat a un acord per a la distribució de cocaïna i haixix a escala internacional. QUIM FRANCÈS, cap de la Unitat de Crim Organitzat dels Mossos "Tenen unes oficines a tot el món, a Barcelona, Madrid, nord d'Itàlia, que fan aquesta feina de distribució." Suposadament, els dos arrestats, un home i el seu nebot, formaven part de la N'drangheta, la màfia calabresa. En els últims anys havien muntat diversos negocis. Sempre relacionats amb l'hostaleria. Aquest és un dels quatre establiments que els detinguts tenien a Barcelona. La policia sospita que podien servir per blanquejar diners. De fet, quan els agents hi van entrar no hi van trobar ni pa ni tomàquet, dos ingredients bàsics de les pizzes. A més, facturaven milers d'euros quan en realitat no tenien tants clients. Passava el mateix a la resta de restaurants. L'operació s'ha fet en col·laboració amb la policia italiana. De fet, a regions com Calàbria i la Llombardia hi va haver 43 detinguts més. Una prova més que demostra, segons els Mossos, la implantació de la màfia italiana a Barcelona. Vénen, sobretot, perquè els és molt fàcil passar desapercebuts. Tot i això en els útlims anys s'han reforçat els controls i ja s'han detingut a tot Catalunya una quarantana de persones vinculades a la Cosa Nostra i la N'drangheta.

Agents dels Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de nacionalitat italiana com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a organització criminal i d’un delicte contra la salut pública. Els arrestats, Guglielmo di G., de 47 anys, i el seu nebot Rosario di G., de 30, residien a Barcelona i se’ls vincula a la màfia calabresa. L’alt nivell de vida que portaven va fer sospitar els investigadors, ja no es corresponia amb els ingressos dels quatre establiments que regentaven.

Les detencions s’emmarquen en una operació global de lluita contra la màfia calabresa, que presumptament va escollir Barcelona com a cap de pont del tràfic de drogues. Els carregaments venien de l’Amèrica Llatina i el Marroc fins a Barcelona, i d’aquí anaven cap a Calàbria, des d’on es distribuïa. L’organització traficava amb haixix i cocaïna i movia una gran quantitat de diners.

Els dos detinguts ja han estat traslladats a l’Audiència Nacional, des d’on seran extradits a Itàlia. Aquesta no és la primera detenció de membres de la màfia calabresa a la ciutat. El 2011, els Mossos van detenir a Barcelona un dels suposats caps de la ‘Ndrangheta, Carmelo G.