L’Associació Cívica la Nau ha de trobar un magatzem alternatiu com a màxim a mitjan juny. Aquest és el termini que s’ha posat l’entitat per poder continuar amb l’activitat.

A principi d’any, l’ONG va rebre una carta en què se li notificava que a finals d’octubre havia d’abandonar els dos magatzems que té actualment al carrer del Plom com a conseqüència de l’execució d’un pla urbanístic que convertirà aquesta zona de la Marina del Prat Vermell en habitatges.

Poques respostes de les institucions públiques

En aquell moment, l’entitat va fer una crida a les entitats públiques i semipúbliques perquè li cedissin un local, però avui dia l’única proposta que ha rebut ha estat un pàrquing soterrat a proposta del districte de Sants-Montjuïc on lamenta que no li serveix perquè no hi poden accedir els camions. “Penso que ningú no s’ho ha pres com un tema personal, llavors per a ells és un tema com qualsevol altre”, afirma Emilia Català, portaveu de La Nau.

Proposen Can Batlló com a espai alternatiu

Davant la falta d’opcions sobre la taula, l’entitat ja ha començat a buscar espais per continuar amb l’activitat. Denuncia però que el lloguer més econòmic que ha trobat és de 3.000 euros més IVA al mes, però el local necessita una reforma, una despesa que considera massa elevada per la subvenció anual que rep. Per això, demana a l’Ajuntament que l’ajudi en aquest pagament adicional o que lis cedeixi una de les naus de Can Batlló provisionalment.

Un local fora de Barcelona?

El districte assegura que encara continua cercant un espai que pugui satisfer les necessitats de l’única ONG que es dedica a distribuir productes de neteja i d’higiene personal al territori català. El conseller tècnic de Sants-Montjuïc, Xavi Farré, afegeix: “Tenen molta assistència al Baix Llobregat i a molts municipis de l’àmbit metropolità. Per tant jo crec que entre tots hauríem de buscar un lloc, encara que no fos a Barcelona, que tots sabem que és complicat i té uns preus molt elevats”.

Aquesta proposta, però, no agrada als gestors de La Nau perquè consideren que dificultaria l’arribada tant dels voluntaris que treballen per a l’entitat com de les persones que van a buscar productes no alimentaris per distribuir-los entre les 40.000 famílies que atenen anualment.