En el manifest, els veïns agraeixen que els últims dies l’alcaldessa, Ada Colau; la regidora del districte, Gala Pin, i el portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, hagin parlat en diversos mitjans de comunicació sobre la problemàtica dels narcopisos. Asseguren que entenen que és un tema complex però demanen que les administracions, sobretot l’Ajuntament, hi posin solució.

En el text denuncien que no sempre es respon amb prou rapidesa a les trucades dels veïns quan alerten d’algun delicte com, per exemple, una ocupació il·lícita per part de narcotraficants. També assenyalen que caldria un dispositiu de seguretat especial durant la nit i matinada, que és “quan es produeixen més delictes i un increment de la violència visible”.

Els veïns tenen comptabilitzats una seixantena de narcopisos al Raval Nord. Molts eren pisos buits que s’han ocupat il·legalment. En el manifest els veïns insten el consistori a ser més contundents i pressionar els propietaris d’aquests pisos, en molts casos fons voltors i bancs, perquè denunciïn les ocupacions i així es pugui iniciar el procés de desallotjament.

La Patrícia, veïna del carrer d’en Roig, assegura que aquesta setmana hi ha hagut diversos robatoris amb violència al carrer i dos intents de violació. Lamenta que el comerç del carrer estigui marxant i que ja pràcticament no hi quedin negocis. El propietari d’un bar del mateix carrer, el Jacino Estévez, s’està pensant a tancar l’establiment que fa més de 40 anys que regenta. Assegura que gairebé no hi ha clientela ja que els veïns estan abandonant la zona i els passavolants eviten el carrer.

Els veïns dels carrers d’en Roig i de Picalquers han protagonitzat aquest estiu una setantena de cassolades contra els narcopisos. Però ara fa una setmana que ho han deixat córrer perquè asseguren que la tensió entre narcotraficants i veïns havia arribat massa enllà. Seguiran denunciant la situació que viuen però per altres vies. El manifest publicat aquest dijous n’és una.