Una cinquantena de veïns han sortit al carrer amb pots i cassoles per convertir en soroll el seu rebuig als narcopisos. Han fet un recorregut per diversos punts on han detectat pisos des d’on venen drogues. Asseguren que continuaran fent cassolades cada vespre d’aquesta setmana de les 21 h a les 21.30 h com a mesura, diuen, per visibilitzar el problema.

Campanya amb mocadors vermells

A partir d’aquest dilluns i al llarg de 30 dies els veïns del Raval participen en una campanya presentada aquest dissabte 24 en contra de la proliferació dels anomenats narcopisos, un tema que és un dels problemes de ciutat i que ha arribat de ple a l’Ajuntament.

La campanya s’anomena “A todo trapo”, en referència als draps (vermells) que els organitzadors –l’Associació Illa Robador RPR– insten a penjar als balcons i finestres als veïns del Raval, amb un objectiu molt clar: rebutjar els narcopisos. Per fer-ne difusió demanen també que se’n facin fotografies i es pengin a les xarxes socials amb l’etiqueta #ATodoTrapo.

El vermell no és gratuït

 

El fet que els draps que es demana que es pengin siguin vermells no és superflu. El color entra dins el codi del tràfic de drogues. Un drap vermell significa que no hi ha droga; un de blanc és que sí que n’hi ha, i si el to és blau és que hi ha policia vigilant. Els organitzadors de la campanya volen el drap vermell com a símbol del rebuig de les drogues i els narcopisos al barri.