La intenció és fer la mateixa pressió que ja van fer durant l’estiu en carrers com el de Picalquers o d’en Roig, afectats durant mesos pels narcopisos. Després de les cassolades, les contraocupacions i la pressió policial, els traficants s’han traslladat al nord del Raval. Ho denuncien entitats veïnals com Acció Raval, que apunta que “el problema de fons és que hi ha molts pisos buits, propietat de bancs que se’n desentenen o de grups inversors que especulen amb l’habitatge”, explica l’Àngel, un dels portaveus de l’agrupació.

Amb tot, els veïns han detectat que “els narcotraficants han migrat, i s’han traslladat a altres carrers”, asseguren. Un d’ells és el carrer de la Reina Amàlia, on els veïns han començat a penjar cartells demanant l’expulsió dels narcotraficants. Segons ha explicat una de les portaveus d’Acció Reina Amàlia, Laura Gijón, “ara tenim problemes al número 10, que és un edifici molt afectat per les ocupacions per part de narcos”, després d’haver resolt el mateix conflicte “al número 8, en què la pressió veïnal va foragitar-ne els narcotraficants”.

Aquest mateix dissabte al matí, un equip de betevé ha presenciat com un grup de veïns intentava negociar —amb èxit— de manera pacífica amb els ocupants d’un pis al carrer de Sant Vicenç per fer-los fora. Un exemple de la situació amb la qual ha de conviure el Raval des de ja fa temps.