Diverses entitats i col·lectius participen durant aquests dies en el Nadal Solidari al Poble-sec. Aquesta campanya té l’objectiu de recaptar aliments bàsics, material escolar nou i productes d’higiene personal per a les famílies més necessitades.

L’Institut Consell de Cent és un dels participants en aquesta iniciativa. Alguns alumnes de quart d’ESO han col·laborat en l’organització de la recollida i ho valoren molt positivament: “Aquesta iniciativa és molt bona per a les famílies que viuen al barri”, diu el Babaldeep. També explica que han repartit la llista de productes per cursos i d’aquesta manera cadascun s’encarrega de portar una cosa diferent. “Per exemple, els del primer d’ESO han estat els encarregat de portar conserves”.

Una idea de Bona Voluntat en Acció

L’ONG d’inclusió social Bona Voluntat en Acció és receptora d’aquests productes i després s’encarregarà de distribuir-los. Aquesta entitat reparteix aliments cada setmana a 160 famílies, el que correspon a entre 300 i 400 persones. “Això ho fem cada setmana durant tot l’any, no només al Nadal, però amb aquesta ajuda del Nadal Solidari, el nostre magatzem pot estar ple més mesos per poder atendre tota la gent del barri que són usuaris nostres”, afirma Mercè Amat, coordinadora del projecte.

23 punts de recollida al Poble-sec

Parròquies, biblioteques o centres escolars del barri hi participen com a punts de recollida. Però es poden consultar tots els espais al web de l’Ajuntament. Qui vulgui realitzar la seva donació pel Nadal Solidari al Poble-sec té temps fins al 15 de desembre. Tot i això, Bona Voluntat en Acció fa una crida perquè les donacions no parin, ja que són necessàries tot l’any.