El monument a la Sardana de l’escultor Josep Cañas, a Montjuïc, davant del Mirador de l’Alcalde, s’ha despertat aquest matí mutilat. Les mans que uneixen els vuit dansaires de pedra i que formen una sardana han estat amputades. Així ho ha notificat a través d’una piulada el tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle, que ha condemnat l’acte com “una salvatjada”.

Ja va patir una agressió el 2014

Aquest no és el primer cop que malmeten el monument. L’any 2014 ja va patir una agressió similar, quan quatre de les vuit figures van aparèixer amb les extremitats superiors amputades. El cost per reparar els braços trencats i reforçar el monument es va xifrar en 6.500 euros. L’any 2002 també va patir un incident: una de les figures va ser robada i va haver de ser reposada.

Una peça de 1965

Aquest monument fa 55 anys que corona aquesta zona del parc de Montjuïc i, de fet, l’alcalde Josep Maria de Porcioles la va fer construir per donar la benvinguda en aquest nou espai de la ciutat, el mirador de l’alcalde. L’escultura va utilitzar pedra d’Ulldecona per esculpir les figures i, segons el propi autor, és una fórmula per aportar un toc de folklore català en aquest espai de verd.