Són una atracció per als turistes, que hi entren encuriosits i en surten amb una paperina de pernil salat. Aquest establiment del carrer de l'Argenteria ha obert fa només un parell de mesos i ja ha rebut alguns guies turístics que es plantegen incloure un parada gastronòmica per fer un tast, en una ruta per la ciutat. ANNE VAN MEISTER, guia turística "Estoy aquí con un grupo que está mirando, el año próximo, de llevar sus clientes, un grupo grande de 200 personas por aquí, para pasar unos días en Barcelona." RAQUEL SÁNCHEZ, venedora "Jo diria que un 80% són turistes. Després, un 20 o 25% són turistes i, a poc a poc, cada vegada en vénen més." Amb la intenció d'absorbir aquesta tendència, l'empresa Enrique Tomás ha dissenyat un centre de divulgació del pernil que estarà situat a la Rambla. En total, més de 2.000 metres quadrats destinats majoritàriament a museu, però també a espai de venda i restauració. Tenen el suport de Turisme de Barcelona i de l'Associació Amics de la Rambla . JOAN OLIVERAS, president dels Amics de la Rambla "El que vam fer nosaltres és posar en contacte les parts perquè l'entesa fos possible. Ens va semblar el projecte de l'Enrique Tomàs, un projecte interessant per la Rambla. Per tant, des d'aquesta perspectiva ens semblava que era una element que contribuïa no a degradar el passeig sinó dignificar-lo." "Quatre estudis d'arquitectura estan treballant en aquest projecte que es finançarà en un 100% amb diners procedents de la iniciativa privada i sense cap ajuda pública. Es preveu que s'inauguri el proper mes de novembre."

Barcelona ha viscut els últims mesos un autèntic boom de les botigues de degustació i venda de pernil. Aquesta tendència farà un pas endavant al novembre, quan està previst que s’obri un gran espai de divulgació del pernil, espai que fins fa poc ocupava la Casa del Llibre a la Rambla.

L’empresa Enrique Tomás ha escollit el centre de Barcelona per a la instal·lació d’aquest espai, perquè ho consideren un lloc idoni, on convergeix el turisme nacional i internacional. En total seran 2.140 metres quadrats oberts al públic: 1.700 es destinaran a un museu on s’explicarà el procés de curació del pernil i la resta, més de 400, funcionaran com a espai de venda i restauració.

L’espai s’organitzarà per fer-hi un recorregut d’una hora en què es podrà veure el procés de cuinat del pernil, les diferents fases de preparació o l’estat curació.