Tot i que el Departament de Salut i el sindicat Metges de Catalunya difereixen molt en el diagnòstic de seguiment d’aquest primer dia de vaga (el sindicat assegura que hi ha hagut un seguiment del 75 % i Salut, un 17,5 % al torn de matí), el cert és que l’aturada ha causat multitud de visites anul·lades. “Feia quatre mesos que esperava i ara em diuen que m’he d’esperar fins a l’abril”, lamentava una pacient a la sortida del CAP de Sant Rafael.

Minuts abans, un altre usuari del centre ─que diu que entén els motius de la vaga─ es queixava, però, perquè no l’havien avisat. “Estic cuidant la meva mare i el meu germà a Tarragona i ara em diuen que no em fan la prova de glucèmia, he perdut el dia”.

Serveis mínims per la vaga de metges a Catalunya el 24, 25 i 26 de gener
100 % a les urgències, 50 % serveis no urgents als hospitals i 25 % a l’atenció primària

Als centres d’atenció primària els serveis mínims de visites no urgents es van marcar en un 25 % i als hospitals en un 50 %. Per això, sumat al fet que no tots els professionals sanitaris han fet vaga, hi ha hagut de tot. Persones que s’ha pogut visitar amb normalitat però, també, d’altres que han hagut de reprogramar visita. “Vinc de Gelida, m’he llevat a les sis i, després d’una hora i mitja esperant, em diuen que el meu metge ha fet vaga”, es queixava una usuària que fa tres mesos esperant per una visita per un dit engarrotat.

A Twitter també s’ha fet palesa la indignació per l’anul·lació de visites, sobretot d’especialitats, com la de covid persistent, amb molta llista d’espera.