Les entitats que van recollir signatures per a la multiconsulta lamenten que el ple hagi rebutjat la iniciativa. Retreuen que els grups municipals que hi han votat en contra ho han fet per interessos partidistes o bé per defensar uns “lobbies” privats. També denuncien les pressions de la multinacional Agbar.

Els darrers mesos la pregunta sobre la remunicipalització de l’aigua ha rebut una desena de recursos judicials i, fins i tot, ha estat investigada per la fiscalia. Però les diferències també han estat en les files dels seus defensors, ja que ha enfrontat Barcelona en Comú i la CUP.

La membre de la plataforma Aigua és Vida, Míriam Planas, ha criticat que els grups municipals “hagin tingut interessos partidistes” i ha afegit que al ple s’han sentit “menyspreats”. “Més d’un partit ens va dir que no anirien en contra de les iniciatives ciutadanes i avui ens hem trobat que això en 24 hores ha canviat”, ha explicat Planas.

Xavier Artigas, de la productora audiovisual Metromuster, ha dit que sent molta vergonya després de saber que no es farà la multiconsulta i ha carregat contra els partits sobiranistes que hi han votat en contra. “Lamentem profundament que alguns grups polítics que estan defensant el dret a decidir i la democràcia hagin votat en contra d’aquesta iniciativa. Sincerament no tenim paraules i ens cau la cara de vergonya“, ha dit.

Una altra de les enitats que havia aconseguit milers de signatures perquè es fes la multiconsulta és Tanquem els CIE, amb la pregunta sobre el canvi de nom de la plaça d’Antonio López pel d’Idrissa Diallo. Mercè Duch, ha admès al programa ‘bàsics’ que se senten “estafats”. Ha afegit que un dels motius pels quals els sap greu que el procés participatiu no hagi tirat endavant és perquè “donava la possibilitat de vot a un munt de gent que no pot expressar-se a les eleccions” perquè hi podien participar les persones empadronades a la ciutat, tant si tenien papers com sinó.