La Comissió Disciplinària del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha sancionat amb una multa de 600 € el titular del Jutjat Contenciós Administratiu 17 de Barcelona, Federico Vidal, per referir-se a la Policia Nacional que va actuar durant el referèndum de l’1-O com a “terrorisme policial” o “terroristes uniformats”. El CGPJ ho considera una falta greu de “desconsideració”.

El jutge va enviar un missatge des del seu correu electrònic oficial a altres jutges i magistrats i, segons va publicar un mitjà de comunicació, va utilitzar aquestes dues expressions per referir-se a l’actuació de la Policia Nacional durant el referèndum de l’1 d’octubre. També preguntava a la resta de jutges si faran “com sa Borbònica Majestat i ens mirarem el melic per no perdre la plaça o ens enfrontem amb la dura realitat de forma valenta, o sí que haurem d’atendre problemes de veritat”.

El Consell General del Poder Judicial va obrir-li un expedient el 9 d’octubre i quasi mig any més tard, l’ha sancionat amb 600 euros per una falta greu de “desconsideració” respecte als ciutadans, institucions, secretaris, metges forenses o de la resta de personal al servei de l’administració de Justícia, dels membres del Ministeri Fiscal, advocats i procuradors, graduats socials i funcionaris de la Policia Judicial.