Neveres de fusta i tiradors metàl·lics, vermut de la casa i preferiblement barres de marbre, aquestes són algunes de les característiques que es necessiten per formar part del Moviment de Defensa de les Bodegues de Barri. Aquesta iniciativa neix amb el propòsit de crear un mapa amb les bodegues que encara perviuen a la ciutat i que cada vegada sumen més adeptes. DAVID MONTERO, Bar Bodega Quimet "No som el disseny, però sí que es crea una mica aquesta moda de dir, recuperem un lloc que ja existia." La Bodega Quimet, la regenten el David i el seu germà, que han agafat les regnes del negoci, però en mantenen l'esperit de temps passats. Locals autèntics com aquests són els protagonistes de l'inventari que està elaborant el Moviment de Defensa de les Bodegues de Barri, que, veient com molts establiments anaven desapareixent, s'ha proposat fer-los visibles. De moment, han posat al mapa 36 bodegues de la ciutat. JOSEP LLUÍS COTS, Moviment de Defensa de les Bodegues de Barri "Són bodegues que totes tenen com a mínim 50 anys, que sempre han estat clubs socials, són llocs que fins i tot avui en dia, per exemple, no tenen televisió, no hi ha música d'ambient." El jovent cada vegada omple més aquests locals tradicionals. Potser, cansats de tant de disseny han tornat a les bodegues i, entre vermuts, anxoves i escopinyes conviuen amb els veïns de tota la vida, que els són fidels. "Jo, de veritat, no acostumo a entrar als bars, només a aquí, però no és d'ara, ni de 50 anys, de més." ANTONIO TARRAGÓ, Bodega Marín "Hi ha ambient, pots parlar, que vostè va a un súper i agafa la cosa i se'n va, i aquí encara és un barri de veïns que encara s'hi pot parlar." TANO, La vermuteria del Tano "Hi ha les típiques tertúlies de futbol o política o del que sigui, diguéssim que es belluga societat aquí." Les bodegues no perden l'essència, però tampoc no renuncien a renovar-se i mirar de sorprendre els clients. DAVID MONTERO, Bar Bodega Quimet "Si vols combinar una miqueta aquest lloc modern o de disseny, obre unes ostres quan arriba la temporada d'ostres, doncs, posa tres ostres perquè la gent digui, ostres, estic en una bodega però puc menjar ostres." Com diu el mateix moviment, aquests establiments són per a gent que busca locals marcats pel pas de temps i no pel disseny i que estan cansats de les grans cadenes de cafès, frankfurts o hamburgueseries.