El màxim responsable dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha rebut una llarga ovació per part dels companys en arribar a les oficines centrals del cos, a Sabadell. Trapero, que va declarar aquest dilluns a Madrid, està investigat per sedició i ha quedat en llibertat sense fiança.

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha rebut una llarga i emotiva ovació aquest dimarts al matí quan ha arribat a les oficines centrals del cos al complex Egara, a Sabadell. Ho ha fet després de declarar aquest dilluns davant l’Audiència Nacional. Trapero continua investigat per sedició, però, tot i que la fiscalia n’havia demanat l’empresonament provisional, la magistrada Carmen Lamela l’ha deixat lliure sense fiança. Se li han imposat, això sí, mesures cautelars, entre les quals hi ha l’obligació de comparèixer cada 15 dies al jutjat.

El vídeo l’ha publicat Mossos a través del seu compte de Twitter amb un missatge d’agraïment cap al seu màxim responsable. En les imatges es veu el major sortint del cotxe davant d’un centenar de persones que l’aplaudeixen llargament. Trapero ha saludat els seus companys i s’ha mostrat agraït.

“Per mi no us heu de preocupar”

Josep Lluís Trapero s’ha mostrat molt sorprès per la rebuda, però ha volgut dirigir unes paraules d’agraïment cap als treballadors que l’esperaven fora de les oficines centrals del cos. Els ha recordat que els Mossos “sempre han treballat amb lleialtat al govern i a l’autoritat judicial” per tal d’assegurar que els ciutadans puguin fer les seves activitats amb seguretat. Ha reconegut que “estan sent moments durs i desagradables”, però ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat assegurant que “per mi no us heu de preocupar per res”. 

Josep Lluís Trapero va declarar aquest dilluns  a l’Audiència Nacional juntament amb els presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Per ells, en canvi, la magistrada sí que va dictar presó sense fiança per un delicte de sedició.