Actuació dels Mossos a Sarrià

Els Mossos d’Esquadra han aturat l’ocupació d’un pis aquest divendres a la matinada al carrer de Regàs, al barri de Sant Gervasi-Galvany, i han denunciat els responsables per delictes d’ocupació, desobediència i resistència a la autoritat. La versió del Sindicat d’Habitatge de Cassoles és completament diferent. Afirmen que feia dies que havien ocupat un bloc sencer d’aquest carrer per destinar-lo a habitatge juvenil i que els Mossos van desallotjar-los quan celebraven la fita.

Fonts policials han explicat a betevé que, a quarts de 12 de la nit de divendres, van rebre l’alerta del 112, arran les queixes d’alguns testimonis que denunciaven una festa al carrer que “generava molèsties als veïns”. Fins al carrer de Regàs s’hi van desplaçar dues unitats de la Guàrdia Urbana que, segons van fer constar a l’acta, quan van arribar “es va trobar una cinquantena de persones en actitud festiva que no complien la distància de seguretat”. Les mateixes fonts policials asseguren que després d’intentar dialogar amb els “màxims responsables de la festa” per tal d’explicar la prohibició de reunions de més de deu persones, arran la crisi del coronavirus, aquests es van negar a marxar.

Els antiavalots dissolen la concentració

Els Mossos han informat a betevé que, paral·lelament a les queixes dels veïns, van rebre la trucada de la central d’alarmes de l’immoble de carrer de Regàs. En aquell moment s’hi van desplaçar dues unitats de la Brigada Mòbil per tal d’accedir a l’immoble i verificar-ne l’estat. Davant la negativa de les persones congregades davant el bloc a deixar-los passar, els agents van fer una “crida a l’ordre públic” i es va iniciar l’actuació dels antiavalots de la Brimo. Quan van aconseguir dissoldre la concentració i accedir a l’immoble, van comprovar que “tot i que la intenció era accedir al pis, encara no s’havia arribat a ocupar”.

El sindicat assegura que “volia alliberar el bloc per a habitatge juvenil”

El Sindicat d’Habitatge de Cassoles es va presentar oficialment als veïns dijous, 10 de setembre, al districte de Sarrià -Sant Gervasi per, segons asseguren, “aconseguir un barri per al veïnat i que vagi en contra de les elits de Sant Gervasi”. El Sindicat ha explicat a betevé que, divendres al vespre, van fer un sopar popular al carrer per celebrar que “feia uns dies havien ocupat un bloc sencer al carrer de Regàs“, diuen. La intenció de la entitat era “convertir els pisos de luxe en habitatges per joves o persones amb problemes d’habitatge”, un edifici que segons asseguren feia temps estava desocupat.

Mitjançant les xarxes socials, el Sindicat ha denunciat la “violència i la brutalitat” policial de les Brigades Mòbils durant l’actuació i han alertat que es van registrar “diverses persones ferides”. El cos policial, però, ha informat a que a l’acta policial “no s’hi ha fet constar cap ferit”.