Raval

Els Mossos d’Esquadra investiguen el presumpte cas d’un casament forçat d’una menor d’edat a l’estranger. La noia ha denunciat el cas en una comissaria de Barcelona i, arran d’això, la policia ha establert mesures de protecció cap a la víctima i els pares estan sent investigats.

La denúncia de la noia, que ha avançat ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar betevé, es produeix només uns dies després de la mort de dues germanes d’origen pakistanès de Terrassa que presumptament han estat assassinades per la seva família per voler-se divorciar després d’haver estat víctimes d’un casament forçós al Pakistan.

Havia rebut amenaces de la família

Segons ‘La Vanguardia’, que dona més detalls del cas, la noia ha posat la denúncia a la comissaria del Raval, on ha explica tque feia uns anys que vivia a Barcelona amb la seva germana de 15 anys i tres germans més petits nascuts a Espanya. El rotatiu explica que la seva família havia acordat un matrimoni de conveniència amb un home de Bangladesh que no coneixia. La noia explica que el 29 de juny tota la família havia de viatjar a aquest país asiàtic per celebrar l’enllaç i que, des que havia expressat la seva negativa a casar-se, havia rebut amenaces.

Davant el temor de la noia al que li pugui passar a la seva germana, la policia les ha traslladat totes dues a un pis d’acollida de la DGAIA. La germana, també menor d’edat, ha quedat sota custòdia de la Generalitat.

Les dones pakistaneses de Barcelona alcen la veu: “No podem aguantar més”

El cas de la mort de les germanes pakistaneses de Terrassa ha fet alçar la veu de les dones d’aquesta comunitat que viuen a Barcelona. Aquest dijous a la tarda l’Associació Cultural Educativa i Social Operativa de dones Pakistaneses (Acesop) han fet una concentració de protesta contra l’assassinat de les noies al Raval. Són poques perquè moltes tenen por de denunciar la situació que viuen. “No podem aguantar més”, asseguren.

Acte de protesta de la comunitat de dones pakistaneses de Barcelona

La responsable de l’entitat, Huma Jamshed Bashir, explica que les dones treuen les denúncies després de posar-les perquè les amenacen de matar les seves mares o germanes petites. “Enamorar-se està prohibit a la nostra cultura”, reconeix. Relata que els pares i els oncles decideixen on han de viure, amb qui, on han de treballar i amb qui poden parlar. “No permetrem que ens prohibeixin una vida feliç. Volem viure”, sentencia.