Els Mossos d’Esquadra mantenen “totes les línies d’investigació obertes” per aclarir les circumstàncies de l’incendi en un local de la plaça de Tetuan en què van morir els quatre membres d’una família. En aquesta línia, la policia catalana també investigarà les informacions publicades per diversos mitjans, que asseguren que la família va pagar 700 € a una presumpta màfia per poder ocupar el local.

En una entrevista a TV3, el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha explicat que “això acabarà formant part de les investigacions per veure quina derivada pugui tenir” i ha apuntat la possibilitat serveixi per “estirar el fil” i destapar una possible xarxa o grup organitzat. Ferrer també ha assegurat que no els consta que aquest tipus de grups, que aprofiten la manca d’habitatge a la ciutat, estiguin anant en augment. Tot i això, ha reconegut que no poden saber amb exactitud quants n’hi ha. “Els que sabem, els perseguim”, ha conclòs.

La baralla prèvia, vinculada amb el foc?

Ferrer tampoc no ha descartat que la baralla que va haver-hi al local la mateixa nit estigui relacionada amb l’incendi. “No ho podem descartar, però tampoc no afirmem que sigui la causa”. Tot i això, ha remarcat que la investigació està tutelada per un jutjat, que n’ha decretat el secret d’actuacions i que, per tant, no se’n poden donar detalls.

Sobre el fet que l’immoble constés en un informe dels Mossos sobre immobles ocupats, Ferrer ha detallat que incloure espais en aquest document no vol dir necessàriament que hi concorrin accions que derivin en fets delictius. Per contra, afirma que es fa “perquè pot ser un focus, que cal posar-hi atenció”, ja sigui per motius de seguretat o per activar els serveis socials, en cas que sigui necessari. En el cas del local de Tetuan, la policia hi havia acudit en diverses ocasions, sobretot per queixes veïnals.

12 morts des del 2005 per incendis en infrahabitatges

En els darrers 16 anys, hi ha hagut almenys una vintena d’incendis que han afectat barraques i locals ocupats