Amb el pas de les hores ha augmentat el nombre de persones presumptament involucrades en els fets. En l'operatiu de divendres, simultani a tres locals d'oci de la ciutat i a diversos pisos, hi va haver 19 detinguts. Avui, però, els Mossos d'Esquadra han donat per tancat el dispositiu i han elevat la xifra a 25. Se'ls acusa de pertinença a organització criminal i proxenetisme, a més de delictes econòmics com estafa, blanqueig de capital i contra la Hisenda pública. Segons fonts pròximes al cas, els establiments clausurats a l'Eixample, el Fuego i el Night Beach, eren els locals de prostitució més importants de la ciutat pel que fa al volum de facturació. Entre els encausats hi ha quatre agents de la Guàrdia Urbana, a qui s'ha obert un expedient i que, a més, han estat suspesos de sou i feina de manera cautelar. Segons sembla, es tracta de dues patrulles de la policia local barcelonina. Del total de detinguts, n'hi ha sis que han quedat en llibertat en espera que el jutge els citi a declarar. La resta han passat a disposició judicial a partir de les quatre de la tarda. De moment, però, el cas es troba sota secret de sumari i no ha transcendit què han explicat a la jutgessa.

La titular del jutjat número 10 de Barcelona ha decidit enviar a la presó de manera provisional, comunicada i sense fiança, a sis dels 25 arrestats des de dissabte. La resta han quedat en llibertat o bé ho estan mentre la magistrada no els citi a declarar i acordi quines mesures els imposa. La majoria de detinguts han passat a disposició judicial a partir de les quatre de la tarda d’aquest dilluns. Se’ls acusa de pertinença a organització criminal, proxenetisme, estafa, blanqueig de capital i delictes contra la Hisenda pública. De moment, però, el cas es troba sota secret de sumari i no ha transcendit el que han explicat a la jutgessa.

Segons fonts pròximes al cas, els establiments clausurats a l’Eixample, el Fuego i el Night Beach, eren els dos locals de prostitució amb més volum de negoci de la ciutat. L’operació es va iniciar divendres a la nit, quan els Mossos d’Esquadra van escorcollar una vintena de locals d’oci i pisos de la ciutat, entre els quals els que han quedat precintats i el Teatre Principal, que en canvi continua desenvolupant l’activitat normal. La nit va acabar amb 19 detinguts, entre els quals hio ha quatre guàrdies urbans (un d’ells, un caporal) que l’Ajuntament ha suspès de sou i feina de manera cautelar. També se’ls ha obert un expedient informatiu. Tots quatre, de fet, han anat a la garjola, mateix destí que dos dels empresaris implicats en la trama: Juan Balsells, l’amo de l’antic Bailèn 22 i actual propietari del Night Beach i el Fuego; i Carlos Caballero.