La direcció dels Mossos d’Esquadra ha admès una mala planificació per al dispositiu de dilluns al Parlament i la via Laietana. Almenys així ho han assegurat els sindicats majoritaris després de reunir-se, a porta tancada, amb la cúpula del cos. Segons el portaveu de SPC, David Miquel, qui ha pres les regnes de les explicacions ha estat el cap dels Mossos, Miquel Esquius, que “ha assumit part de responsabilitat” perquè “la situació els va sobrepassar”.

Per la seva banda, la portaveu de CAT, Mònica Saltor, ha assegurat que Esquius ha matisat les primeres explicacions que va donar dimarts Andreu Joan Martínez, director general de la policia. En aquest sentit, Saltor ha explicat que “els recursos van ser escassos” i que això va obligar a destinar efectius de Seguretat Ciutadana a protegir el Parlament.

Per tot això, els sindicats majoritaris (els únics que estaven convocats a la reunió a la comissaria dels Mossos de les Corts) demanen que “si hi va haver errors, s’assumeixin responsabilitats”. El SME, per la seva banda, torna a demanar que sigui el mateix conseller d’Interior, Miquel Buch, qui expliqui què va passar.

Els Mossos revisaran el material defectuós

Durant la reunió —sempre segons els sindicats—, el director general de la policia també s’ha compromès a revisar l’estat del material que utilitzen els agents de Seguretat Ciutadana. Aquest dimarts, SAP-FEPOL ha denunciat que alguns agents del Parlament van actuar amb un casc trencat.

Fora de la reunió a porta tancada, la portaveu del sindicat, Imma Viudes, ha explicat a betevé que “li hem posat sobre la taula les imatges” del casc trencat i que Martínez “s’ha compromès a revisar el material d’ordre públic”. Viudes ho ha celebrat perquè “és una cosa que estem denunciant des de fa molt de temps”.