Aldarulls a la Via Laietana

Els Mossos d’Esquadra han condecorat 423 agents per la seva actuació després de la sentència del procés. Segons ha publicat el diari ‘El País’ i ha confirmat betevé, entre els agents distingits hi ha 140 policies de la Brigada Mòbil que van participar en els diversos dispositius. Les insígnies les proposa el director de la policia Pere Ferrer i les firma el conseller de l’Interior, en aquest cas el destituït Miquel Buch.

La mobilització al carrer va començar el 14 d’octubre de l’any passat, tan bon punt es va publicar el veredicte del Suprem, i els aldarulls greus es van allargar tota la setmana. En total, els Mossos han atorgat 724 condecoracions als agents per les actuacions del 2019, que no es van poder lliurar el Dia de les Esquadres perquè els actes es van suspendre al març amb motiu de la covid-19.

Arran dels disturbis, els Mossos van obrir l’auditoria interna més gran feta mai dins del cos. De moment, hi ha oberts 34 expedients a agents dels Mossos, tot i que Interior no ha concretat de quins fets es tracta, i només s’ha suspès de sou i feina un agent.