La manifestació en suport al raper Pablo Hasél ha trigat poc més d’una hora a dividir-se en diferents focus distribuïts als voltants de l’avinguda del Portal de l’Àngel i del passeig de Gràcia. Els concentrats, amb els Mossos d’Esquadra al darrere, han pujat fins a la Vila de Gràcia i allà, al carrer Gran de Gràcia, s’hi han fet barricades amb contenidors i foc.

Al tram comprès entre la parada del metro Fontana i la plaça de Lesseps és on s’han vist les primeres càrregues de la policia catalana. Anteriorment, havien fet intervencions puntuals i avançament amb els furgons per dispersar la multitud. En diverses imatges publicades a Twitter es pot observar com tota una línia policial comença a carregar amb les porres contra els manifestants que hi ha aplegats. En un dels vídeos enregistrat des d’una zona elevada, es veu com els Mossos encapsulen el grup de manifestants, d’una banda amb els furgons i una línia d’agents i de l’altra amb un cordó policial, i comencen les càrregues.

Aquesta actuació ja ha estat criticada pel Centre de Defensa de Drets Humans Irídia. En una piulada diuen que ha estat una càrrega molt forta i que ha provocat diversos ferits. Fins i tot, alguns dels presents, com el fotoperiodista Jordi Borràs, asseguren que ha estat una intervenció negligent i han afirmat que alguns manifestants s’estaven ofegant per la situació de compressió en què es trobaven. Durant aquesta cinquena nit d’aldarulls hi ha hagut 31 detinguts a Barcelona.

Testimonis denuncien els fets a les xarxes socials

Sobre aquesta actuació policial se n’han fet ressò alguns testimonis a les xarxes socials, que han denunciat els fets . Alguns afirmen que els manifestants van “aixecar els braços”, però que tot i això els Mossos van “carregar salvatjament”.


Un fotoperiodista que cobria la protesta va poder enregistrar les imatges amb una càmera que portava instal·lada el casc. Qualifica la càrrega policial de “demencial i inadmissible”.

Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) durant la cinquena nit d’aldarulls a la ciutat es van haver de fer almenys quatre assistències i un trasllat a un centre sanitari.