La porta estava blindada i connectada a un sistema de videovigilància des d'on controlaven el replà. Al darrere hi havia una reixa d'acer tancada amb clau per dificultar-hi l'accés. Des d'aquí, envoltat de fortes mesures de seguretat, un home de 31 anys distribuïa cocaïna. Quan els Mossos van arribar al pis, el presumpte traficant va intentar fugir despenjant-se per un balcó, però finalment va ser detingut. Abans, però, va desfer-se de la major part de la droga que hi havia llençant-la al lavabo. Els supoasts traficants hi havien fet una connexió per llençar la cocaïna directament a les canonades d'aigua en cas de ser descoberts. "L'operatiu es va iniciar quan els Mossos d'Esquadra van detectar un repunt de compradors de droga en aquesta zona. Això, segons la policia, va generar problemes d'inseguretat i un increment dels furts i robatoris amb violència." Segons els Mossos d'Esquadra, el grup de traficants estava organitzat jeràrquicament. Al primer esglaó hi havia els qui s'encarregaven de captar nous clients i també els responsables de vigilar que no hi hagués presència policial a la zona ni conflictes entre compradors. En un segon nivell, es trobaven els venedors i, finalment, el gestor del pis. L'operació se suma a altres dispositius que els Mossos ja han fet a la zona, en què s'han detingut diversos membres del mateix clan familiar. També s'han decomissat grans quantitats de droga, armes i vehicles de gamma alta.

Segons els Mossos, els agents que operen a prop de la Zona Franca van notar un increment en les persones que anaven a comprar droga a la zona. Una vegada localitzat el domicili, entre els carrers de Tortosa, Cisquer i Riudoms, van observar que l’habitatge estava blindat amb reixes metàl·liques i tenia un sistema de videovigilància. A més, a l’entrada hi havia una finestreta per on es realitzava la venda de les substàncies, principalment cocaïna.

Les persones que gestionaven el punt de venda estaven organitzades en tres estaments: els vigilants, que controlaven els voltants, captaven clients i s’asseguraven que els clients no causaven problemes; els venedors, que despatxaven la droga i en supervisaven l’estoc, i el gestor del pis, que comprava les substàncies i pagava els seus ajudants.

Quan els Mossos van entrar al domicili el 8 d’abril van trobar que el presumpte autor del delicte s’havia intentat desfer de la droga llençant-la per una connexió amb el clavegueram que l’organització havia construït al lavabo del pis. Tot i això, els agents en van trobar petites quantitats i van poder detenir el cap de l’organització quan intentava fugir despenjant-se per la balconada de l’habitatge. El detingut, de 31 anys,  ja ha ingressat a presó per delictes contra la salut pública.