La banda s’organitzava en grups més petits repartits geogràficament anomenats “bloques”, com els de Can Serra i la Torrassa, barris de l’Hospitalet de Llobregat. Durant l’operació, els Mossos d’Esquadra van detenir 25 membres de la banda en les 13 entrades i escorcolls que van efectuar al Baix LLobregat: 10 a Sant Boi, dos a l’Hospitalet i un a Vallirana. En els domicilis van trobar diverses armes de foc, armes blanques, cocaïna, 3,5 kg de marihuana i dues plantacions de cànnabis amb 280 plantes. Cinc dels detinguts, considerats els caps de la banda, ja han ingressat a presó.

El grup centrava l’activitat en els robatoris amb violència, el tràfic de drogues, l’extorsió i la detenció il·legal. A més, alguns dels membres compleixen condemna com a autors d’homicidis i altres delictes de sang.

Els Mossos investigaven els Bloods des del 17 de setembre de 2009, quan dos dels membres —que actualment són a la presó— van assassinar-ne un altre per haver intentat desvincular-se de la banda. La policia busca 10 membres més, que no van poder ser detinguts durant l’operació del 6 de març. Tot i això, els Mossos consideren que la banda ha estat desarticulada, ja que els principals líders investigats estan empresonats.