Intervenció policial al Raval contra una ocupació il·legal al Raval, al carrer de l’Hospital número 99. Com a mínim sis unitats dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat a la zona per dur a terme el desallotjament. Hi havia una ordre judicial del jutjat número 29. Segons fonts policials, s’han desallotjat dos pisos de la primera planta d’aquest bloc, on vivien 14 persones.

El bloc 99, un símbol de la lluita veïnal

Es tracta d’un bloc conegut al barri on vivien famílies vulnerables que el juny del 2019 ja es van enfrontar a un desallotjament obert. Després de mobilitzacions veïnals (el cas va arribar a l’Ajuntament i fins i tot al Parlament) es va aconseguir una alternativa per a les set famílies vulnerables que hi vivien. El Sindicat del Raval i la propietat, Blackstone, van acordar que es poguessin quedar a l’edifici amb un contracte de lloguer assequible per a set anys.

Segons els veïns, feia temps que una part del bloc (la primera planta) estava ocupada per altres persones de forma il·legal. Aquestes tenien, segons fonts policials, una quarantena d’antecedents per robatoris i tràfic de drogues. Els inquilins de la finca ho havien denunciat perquè se sentien insegurs i la situació a l’escala s’havia tornat insostenible. També han explicat que, en un primer moment durant l’operatiu policial, els Mossos s’han equivocat de pisos i han entrat a un dels habitatges amb nens.