Uns 4.500 agents dels Mossos d’Esquadra, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Universitat per denunciar els dispositius policials de la manifestació del primer aniversari de l’1-O i de la concentració de dissabte passat a la via Laietana. Els agents reclamen al govern de la Generalitat més efectius i denuncien que el material que fan servir està obsolet. Afirmen que se senten abandonats per les administracions i reclamen recuperar la dignitat i millorar en les condicions sociolaborals.

Posteriorment, sota el lema “Per la dignitat i la seguretat de tots”, els manifestants han recorregut alguns carrers del centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. De camí a aquest punt, alguns manifestants han aplaudit quan han passat per davant de la Prefectura Superior de Policia Nacional, a la via Laietana.

La mobilització ha estat convocada pel col·lectiu MosS.O.S, però ha comptat amb el suport dels sindicats.

El col·lectiu MosS.O.S assegura que el cos policial ha estat “menyspreat pels seus comandaments polítics”. En aquest sentit, David Miquel, del col·lectiu MosS.O.S, ha criticat el fet que el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, no denunciessin la violència que van patir els agents en la concentració de dissabte passat a la via Laietana i en la commemoració de l’1-O.

“Buch dimissió”

El col·lectiu MosS.O.S ha acabat la mobilització a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat. Una cop allà han demanat la dimissió del conseller d’Interior, amb crits de “Buch dimissió”. Han fet una traca amb petards i han deixat un taüt ple de cartells amb les paraules “dignitat” i “respecte”. També han anunciat que aquesta era la primera mobilització, però que en farien més si la situació no millorava.