Presumpte assassí sense sostre

Un mosso d’esquadra de paisà va seguir durant una estona l’home de 35 anys empresonat de forma preventiva aquest dijous per tres suposats assassinats de persones sense llar. El seguiment, segons la interlocutòria de presó del jutge, va ser abans que el detingut agredís suposadament l’última víctima al carrer del Rosselló amb Sardenya.

Segons l’escrit, un agent, que estava fora de servei, va detectar l’investigat als Ferrocarrils de la Generalitat anant cap a Barcelona. Li va cridar l’atenció la seva actitud “nerviosa i erràtica”. Per això, el va tenir controlat fins que va baixar a l’estació de Gràcia. Aleshores, el va seguir uns metres a una distància prudencial i, segons relata el jutge, l’agent va veure que duia, en una mà, una barra de ferro que amagava amb la jaqueta i, a l’altra, un tornavís amb el mànec de color taronja. La interlocutòria no concreta fins quan l’agent de paisà li va seguir el rastre.

Els dos objectes que detecta l’agent, segons el jutge, coincideixen amb els que va veure un dels testimonis de l’agressió que suposadament va perpetrar després al carrer del Rosselló amb Sardenya. A més, al lloc dels fets, la policia també hi va trobar un pal de ferro compatible amb el que duia mentre l’agent el seguia. Segons l’escrit del jutge, les imatges de les càmeres de videovigilància dels Ferrocarrils mostren que l’investigat va pujar a l’estació de les Planes —prop d’on va ser detingut la mateixa nit— i que a l’estació Baixador de Vallvidrera “va baixar a les vies per agafar un objecte rígid que es va amagar”.