El mosquit tigre és un insecte transmissor de malalties que cal controlar. Segons dades de l’ASPCAT, aquest any s’han detectat a Catalunya 64 casos de Zika, 12 de chikungunya i 23 de dengue, tots importats. Tot i això, Tomàs Montalvo, responsable del programa de control del mosquit de l’Agència de Salut Públic de Barcelona, “això no significa que no es pugui produir”. Per això s’han intensificat els controls als centres d’atenció al viatger i s’ha establert un protocol coordinat per reduir al màxim la presència de mosquits en aquests indrets.

Paral·lelament, l’Ajuntament vol potenciar el control del mosquit a partir de l’enviament de fotografies dels insectes i els seus punts de cria a través de l’aplicació de mòbil Mosquito alert. Enguany s’ha inclòs un manual per aprendre a reconèixer també el mosquit portador del Zika o de la febre groga. Els objectius de la campanya són minimitzar els problemes que genera el mosquit tigre i reduir la transmissió de malalties a través de la inspecció dels llocs on s’ha detectat la presència del mosquit.

Reducció dels punts de cria

Barcelona ha reduït enguany de 68 l’any passat a 50 els punts de risc de mosquit tigre, comparat amb l’any passat. Entre aquests punts es troben alguns carrers del districte de Ciutat Vella, el parc del Turó de la Peira, a Nou Barris, i els jardins de Vil·la Amèlia, a Sarrià – Sant Gervasi. Per contra, a les zones properes a Collserola no hi ha presència de l’espècie. A més, enguany la presència del mosquit a la ciutat ha estat moderada fins ara.