Han estat 11 dies amb mostres de condol constants a la Rambla, no només al mosaic de Joan Miró sinó també en altres punts de l’avinguda. Però de les ofrenes florals, espelmes i missatges, ara només en queden a l’inici de la Rambla. Durant la nit de dilluns a dimarts, brigades de neteja i arxivers han treballat conjuntament per retirar les mostres de condol. Aquest migdia l’aigua a pressió i les rasquetes han treballat de valent per mirar de treure les restes de cera que les espelmes del memorial han anat dipositant durant aquests dies al terra de la Rambla.

Qui nota més aquesta certa tornada a la normalitat són els comerciants. La Carmen treballa en una botiga de roba just davant del mosaic i comenta que veure un altre cop la Rambla tal com estava el dia de l’atemptat, sense flors, li ha tornat a recordar les imatges del dia de l’atemptat. La Carme té una parada de flors a la Rambla i assegura que després dels atemptats la Rambla ja no tornarà a ser la mateixa, que aquesta és ara una avinguda més propera al barceloní i amb més caràcter. Els quiosquers, els venedors de gelats i els de records diuen que serà més fàcil per a tots veure la Rambla com sempre, que s’hi pugui circular sense entrebancs és una bona noticia i ara cal girar full tot conservant la memòria de les víctimes en forma de placa o memorial a l’inici de la Rambla.

Precisament a la sortida de la parada de metro de Catalunya és on ara els ciutadans dipositen les seves ofrenes, concretament a la base del fanal  art déco que es troba just a l’inici de la rambla de Canaletes. Tot plegat en espera que l’Ajuntament decideixi com retrà un homenatge de forma permanent a les víctimes.