Dues persones sense sostre han aparegut mortes aquest dilluns, segons ha avançat ‘El País’ i han confirmat els Mossos d’Esquadra a betevé. La policia ha explicat que es tracta d'”incidents diferents”, tots dos probablement relacionats amb el fred. El primer avís l’han rebut al voltant de les nou del matí, després que es trobés una persona inconscient en un habitacle annex al Mercat de la Barceloneta. No presentava signes de violència i estava “gelat”, segons han apuntat fonts consultades.

La segona alerta ha estat poc després de les cinc de la tarda, per una persona que també estava morta a l’espai públic, concretament al Parc de la Ciutadella, també sense indicis de criminalitat i amb símptomes clars d’hipotèrmia.

Segons fonts del consistori almenys un dels dos homes mort havia rebutjat el refugi del fred que li havia ofert l’Ajuntament.

Els sensesostre es tripliquen a la Barceloneta

El vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, Manel Martínez, ha explicat a betevé que han rebut les primeres informacions sobre la primera mort per part dels paradistes del mercat. Assegura que el lloc on ha aparegut el cos és un punt de trobada habitual de persones sense sostre, i lamenta que fa mesos que van avisar el regidor del districte perquè s’han triplicat el nombre de persones sense sostre al barri.

A més, considera que amb l’onada de fred i la multiplicació de persones sense sostre per la crisi del coronavirus l’Ajuntament hauria d’haver augmentat els serveis i incorporar més tècnics.

Arrels Fundació reclama solucions habitacionals

Segons Arrels Fundació les dues víctimes tenien 32 i 38 anys, i una d’elles era coneguda per l’entitat. El director Ferran Busquets, ha lamentat la seva mort, i ha reclamat “solucions adequades” per a aquest col·lectiu. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Busquets ha insistit que la solució passa per buscar-los una alternativa habitacional, com ara un pis, i no pas places a albergs i pavellons com les que ofereix l’Ajuntament.