Les flames han començat passats dos quarts de 10 del matí i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat cinc dotacions de Bombers. Després, però, ha calgut reforçar l'operatiu amb quatre camions més. Un cop a dins, els Bombers han trobat el cos sense vida de l'únic ocupant del pis, un home de 78 anys. Tot i que encara se n'han d'aclarir les causes, sembla que podria haver mort per inhalació de fum. De moment, tampoc no s'ha pogut determinar l'origen del foc. HÉCTOR CARMONA, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona "De les causes no en sabem res, de moment. L'edifici està bastant destruït i no hem estat capaços, de moment, de determinar el lloc." Sembla, però, que les flames han començat en una de les habitacions amb balcó al carrer de Provença. Amb el foc apagat, els Bombers han assegurat l'edifici abans de donar definitivament l'incendi per extingit. Tot i les flames, l'estructura de l'edifici no ha quedat afectada. La resta de veïns de l'immoble han pogut tornar a casa poc abans de les 12 del migdia.

Encara s’investiguen les causes de l’incendi, que podria haver començat en una habitació del pis amb balcó al carrer de Provença. Segons els bombers, però, l’estat en què ha quedat l’habitatge fa difícil determinar el punt exacte on ha començat.

Més enllà de la part que s’ha cremat, l’immoble no ha patit afectacions greus i els veïns que viuen a la resta de pisos han pogut tornar a casa poc abans de les 12 del migdia. Pel que fa a les causes de la mort de l’home que hi vivia, estan també pendents de determinar. Sembla, però, que podria ser un cas d’inhalació de fum.

Els bombers han rebut l’avís a les 9.41 h d’aquest dilluns i en un primer moment hi han enviat cinc dotacions. Després, però, ha calgut ampliar l’operatiu i s’hi han arribat a desplaçar fins a nou dotacions del cos. També hi han anat efectius del SEM, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.