El periodista José Martí Gómez ha mort als 85 anys, segons ha informat la seva família en un missatge a Twitter. Nascut a Morella (Castelló) el 1937, Martí Gómez està considerat un mestre de periodistes i ha treballat en diverses publicacions i diaris, com ‘La Vanguardia’, on era cronista habitual, i també a la ràdio, especialment a Ràdio Barcelona i la Cadena SER.

Diplomat en Magisteri per la Universitat de València es va iniciar en el periodisme com a corrector al ‘Diari de Barcelona’ el 1963. Set anys més tard, a través de Josep Maria Huertas, va ser contractat per ‘El Correo Catalán‘, i també va col·laborar al setmanari ‘Por Favor‘ on feia sàtira i comentari polític. Amb l’arribada de la democràcia, va treballar al diari ‘El País’ i també va escriure a ‘La Vanguardia‘, d’on era cronista habitual des del 1987. També va ser cronista a Londres per a la Cadena SER, en què va participar en tertúlies, i fent entrevistes i reportatges.

Martí Gómez va rebre nombrosos reconeixements al llarg de la seva carrera, com l’Ofici de Periodista (1999), que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya, dos premis Ciutat de Barcelona de Periodisme i el Premi Nacional de Periodisme ex aequo (2008). L’any 2016 va publicar el llibre de memòries ‘El oficio más hermoso del mundo’.