Ole Thorson

Ole Thorson, activista de Barcelona, ha mort aquest divendres als 81 anys d’un càncer. L’associació P(A)T – Prevenció d’Accidents de Trànsit, de la qual era expresident, ha confirmat la notícia a betevé. Thorson era enginyer de camins, expert en mobilitat i seguretat viària, de la que en va ser pioner, i ferm defensor del transport públic a Barcelona.

De fet, els companys de la P(A)T han explicat que ha estat actiu fins al darrer moment. Justament acabava de publicar un llibre ‘Moure’ns. Caminant amb seguretat i sostenibilitat‘, que havia de presentar a principis de maig al Col·legi d’Enginyeria de Canals, Camins i Ports.

Una vida dedicada a l’activisme

Nascut a Copenhaguen (Dinamarca), Ole Thorson va arribar a Catalunya a la dècada dels 70 i va dedicar bona part de la seva vida a l’activisme en diferents entitats i associacions de seguretat viària de la ciutat. Va ser membre fundador de Barcelona Camina i també va ser cofundador de Promoció del Transport Públic (PTP). També va exercir de professor a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i va ser assessor d’ajuntaments i governs de nombroses ciutat i països, com Barcelona.