Núria Gispert

L’exregidora del PSC a l’Ajuntament de Barcelona i activista cristiana Núria Gispert ha mort aquest dimecres amb 84 anys. Nascuda a Barcelona, va ser mestra i política i va presidir Càritas del 2002 al 2004. El 1979, en les primeres eleccions municipals democràtiques, va entrar al consistori com a regidora del PSUC i després del PSC fins al 1995.

Gispert va començar la seva dedicació social amb 14 anys, fent voluntariat a Can Tunis. Posteriorment, va traslladar la seva vocació social al món de la política. La seva tasca en favor dels més vulnerables li va ser reconeguda amb la Creu de Sant Jordi l’any 2002 i amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya el 2013. Més tard, l’any 2014, el govern de Xavier Trias va escollir-la per fer el pregó de les Festes de la Mercè.

El director actual de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, ha volgut tenir un record per a la família de Gispert i ha aprofitat per destacar la seva figura. “La Càritas d’avui no s’entendria sense la seva convicció per posar a la persona al centre. El seu llegat forma part de Càritas”, ha dit en un comunicat.

“Un referent moral dels socialistes”

Dirigents polítics i entitats eclesiàstiques s’han fet ressò de la mort de Gispert. El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha compartit a Twitter una fotografia d’ell amb l’activista barcelonina. La defineix com un “referent moral i polític dels socialistes catalans”. “Les seves reflexions sempre estaran amb nosaltres”, ha afegit.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat la implicació de l’exregidora en la lluita per la justícia social. “Avui moltes dones som on som gràcies a pioneres com ella”, ha dit. Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, afirma que Núria Gispert ha estat una “lluitadora per la democràcia”.