Una dona de 84 anys ha mort aquest dimecres a la nit després de ser atropellada per un turisme en un pas de vianants del carrer de Casanova, a la confluència amb el carrer de París, al districte de l’Eixample. L’accident s’ha produït a les 21.53 hores quan el vehicle, que procedia del carrer de París i havia girat la cantonada per encarar el carrer de Casanova, va envestir la dona en el moment en què creuava el pas de vianants.

En el lloc dels fets, els agents de la Guàrdia Urbana van practicar la prova d’alcoholèmia i de drogues al conductor del vehicle, que van resultar negatives en ambdós casos. La Unitat d’Investigació i Prevenció de l’Accidentalitat (UIPA) del cos de policia barceloní s’ha fet càrrec de la investigació de l’accident.

Amb la mort d’aquesta dona, ja són disset les víctimes mortals per accident de trànsit a la ciutat aquest any. Es tracta, a més, del cinquè vianant que perd la vida per atropellament. El el 18 de gener va morir una dona atropellada per una moto a l’avinguda de Rio de Janeiro, el 16 de juny una altra dona va morir envestida per un cotxe que es va enfilar a la vorera del carrer d’Aragó, i el 23 d’agost van morir una dona embarassada i el nadó que gestava atropellades per un taxi a la cruïlla de Pau Claris amb l’avinguda Diagonal.

L’Ajuntament de Barcelona ha emès un comunicat en què ha demanat màxima precaució als conductors davant del col·lectiu dels vianants, un dels més vulnerables en el marc de la seguretat viària. L’alcaldessa Ada Colau també ha volgut donar el condol als familiars amb un missatge al Twitter en què demana “corresponsabilitat, més prudència i menys velocitat”.