El periodista i fotògraf Carlos Pérez de Rozas (Barcelona, 1948) ha mort aquest dissabte a la matinada als 71 anys. Segons han confirmat a betevé fonts properes a la família, el periodista serà acomiadat en una cerimònia aquest dilluns a les 16 h al tanatori de les Corts. La vetlla començarà a les 10 h al mateix espai.

 El periodista havia format part de l’equip fundador d”El Periódico’ i havia treballat a ‘El País’, el ‘Mundo Deportivo’ i ‘La Vanguardia’, d’on va ser director d’art. Membre d’una nissaga de fotoperiodistes d’origen madrileny, Pérez de Rozas era col·laborador habitual del programa “La Porteria” de betevé.

Pitu Abril, el conductor d’aquest programa esportiu, ha destacat el seu caràcter “vital, apassionat i optimista”. Per això, recorda que sempre que el Barça tenia un partit complicat, “convidàvem al Carlos l’endemà, perquè és l’únic que ens podia aixecar els ànims”. Abril diu que Pérez de Rozas sempre serà present a “La Porteria” i ha recordat una de les seves frases més cèlebres “fàcil, fàcil, fàcil“. Tot i això, creu que a partir d’ara les tertúlies esportives seran “una mica més avorrides”.

Apassionat per la professió i sempre amb un gran sentit de l’humor, impartia classes de periodisme i disseny de premsa en centres universitaris com la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat Autònoma de Barcelona.

La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, ha lamentat “l’enorme pèrdua humana i professional” i ha fet arribar el condol a la família. De fet, les xarxes s’han omplert de nombroses mostres de condol de companys de professió. També l’han volgut recordar alumnes amb qui compartia els seus coneixements sobre el periodisme i la història de la premsa gràfica a Espanya.

Nissaga de fotoperiodistes

Carlos Pérez de Rozas va ser membre d’una nissaga de periodistes gràfics d’origen madrileny que van retratar la història i la vida quotidiana de Barcelona. Des dels anys de la Segona República, la Guerra Civil i el Franquisme. L’any 2017, ell i el seu germà Emilio ens convidaven a descobrir el llegat familiar en el programa “Va passar aquí”, de betevé.