boix

Mor l’activista Francesc Boix (1927), referent de les lluites veïnals al barri de la Marina. Boix va ser l’impulsor de la popular trepitjada de raïm al carrer de la barriada Plus Ultra. També va treballar colze a colze amb l’associació La Marina Viva i va crear l’Associació de Veïns de la barriada Plus Ultra i la comissió de festes, entitats que va presidir durant molts anys.

Història viva de les casetes Plus Ultra

Francesc Boix va viure la història d’aquestes casetes baixes dels anys 30 delimitades per tres carrers que portaven el nom dels aviadors que van creuar l’Atlàntic amb l’hidroavió Plus Ultra. Boix va viure els bombardejos que van arrasar les casetes en plena Guerra Civil i on van deixar la vida vuit veïns. Un dels aviadors del Plus Ultra era Ramón Franco, germà del dictador, i que després va bombardejar Barcelona. Per aquest motiu el carrer que portava el seu nom va desaparèixer al 2019 i es va substituir pel nom del mecànic del Plus Ultra, Pablo Rada.

La trepitjada de raïm

L’activitat veïnal de Boix el va portar a recuperar la trepitjada de raïm al carrer que rememorava les arrels agrícoles de la Zona Franca i que ara forma part indissoluble de les festes del barri de la Marina. Aquest diumenge molts polítics i associacions veïnals han volgut destacar la feina de Bosch i la seva dedicació a l’organització del barri.