LAURA AYORA, mare participant a l'Espai Cuina "Ens vam assabentar que feien aquest curset de cuina gratuït per als nens un dissabte al mes. I vam venir a informar-nos i, bé, supercontentes les nenes per venir." AGATHA ALBERO, coordinadora de l'Espai Cuina "Quin tipus de tallers? Doncs tallers dolços, per als nens, però també tallers d'autonomia a la cuina. I amb quin objectiu? Doncs aquest: fer autònoms els nens a la cuina, valorar els aliments, obrir el paladar, fer cultura també. I quin millor lloc que fer-ho en un mercat?" IRMA ROGNONI, regidora de Nou Barris "Aquest taller és fruit d'una dinamització que fem al Mercat de la Guineueta, que vam aconseguir tenir aquest espai divers amb cuina i la idea era aquesta: poder fer dinamitzacions del mercat alhora que fèiem tallers de cuina. Una de les idees que teníem, a més a més, dins el que és la Direcció d'Usos del Temps, era poder fer tallers amb nens alhora que les mares, o les famílies, pares, avis, etc., estan comprant."

L’activitat s’adreça a infants de 3 a 12 anys i a les seves famílies. Els de menys de sis anys hi participen acompanyats d’un adult, però la resta ho poden fer sols, així que l’objectiu de l’activitat tant pot ser que els nens guanyin en autonomia com que comparteixin una estona amb un familiar aprenent a cuinar.

Avui s’han fet dues sessions en què els participants, 12 per sessió, han hagut de portar el davantal de casa, una carmanyola i rentar-se les mans per començar a cuinar la seva pròpia mona de Pasqua.

El projecte es va iniciar el passat 15 de març amb un taller de bunyols de quaresma. La iniciativa d’anar al mercat i cuinar en família es repetirà un dissabte de cada mes durant aquest any. Les inscripcions, gratuïtes, es poden fer durant tot el mes a les oficines del mercat. Al maig aprendran a decorar cupcakes i al juny, coques de Sant Joan. Cada nen només pot participar en un d’aquests tallers al llarg de l’any.