Un dels punts amb més atracció del recorregut ha estat la prefactura de la Policia Nacional: manifestants i policies s’han llançat missatges mutus d’agraïment. Aquesta imatge ha contrastat amb el tracte que han rebut alguns agents dels Mossos d’Esquadra que vigilaven el recorregut de la marxa. Han estat increpats per desenes de manifestants amb crits com “traïdors” o “no sou la nostra policia”. Un cop dissolta la manifestació, l’escena s’ha repetit a la plaça de Sant Jaume.

Tensió puntual

Tot i que la concentració ha transcorregut, en general, amb tranquil·litat, s’han viscut alguns moments de tensió quan una riuada de gent ha intentat entrar al Parc de la Ciutadella per anar cap al Parlament. Els Mossos han tallat l’accés principal al recinte pel passeig de Lluís Companys, fet que no ha agradat gaire als manifestants, que els han recriminat la seva actuació el dia del referèndum.

Progressivament la marxa ha accedit al parc per una altra porta i s’han acostat cap als agents de la policia catalana. Veient que la situació s’estava tensant, han decidit abandonar la posició, moment que els manifestants han aprofitat per forçar la porta de la Ciutadella i entrar-hi massivament.

Incidents amb la premsa

Els Mossos d’Esquadra han hagut d’intervenir en alguns incidents protagonitzats per algunes de les persones que han assistit aquest diumenge a la manifestació de Barcelona a favor de la unitat d’Espanya. Tot i això no s’ha fet cap detenció. Alguns periodistes han hagut de suportar alguns crits durant la retransmissió de la manifestació. Una periodista de TV3 també ha rebut un cop de bandera mentre feia una connexió en directe i, segons s’ha difós per les xarxes, un fotògraf ha resultat ferit al cap.