MUHAMMAD IQBAL, portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau "Aquests morts eren evitables. Es podien haver evitat a dues bandes. No és que estic en contra de la llibertat, però sempre una llibertat ha de tenir un respecte. Estic exercint el meu dret de llibertat però que no faci ofensa i de manera reiterada a altres persones que es tornin bojos com aquestes persones, aquests joves, suposadament autors del crim que han acabat amb la vida d'altres persones." "A vostè els molesten les caricatures a Al·là?" "De qualsevol profeta, no només al profeta Muhammad." "Els experts diuen que l'islamisme violent està en expansió i que mai no havia estat tan estès com ara i que pot anar a més. Vostè també ho creu?" "Jo crec que hem d'estudiar i analitzar per què passa això. Existeix algun desperfecte del comportament, del tractament... Estan tractats com a persones d'igual, d'igual qualitat? Tenen alguna discriminació que ja guarden al seu record de la seva vida o de la seva infància o qualsevol comportament que reben avui dia en la societat... Estem més odiats cada vegada que passa una cosa així, estem més perjudicats. Les persones que pensaven més en positiu, es plantegen ara què passa amb aquestes persones, són bojos? Són analfabets? Hem de posar fi a la ignorància." "Què li demanen als estats per posar fi a la ignorància?" "Pedagogia, educació i tractament d'igual."

Muhammad Iqbal ha estat contundent amb els terroristes perquè “la violència no té perdó i no ha de ser acceptada”. Segons el representant dels pakistanesos a Catalunya, amb aquests tipus de fets s’apunta a tota la comunitat musulmana i “estem sent més odiats i perjudicats”.

Iqbal també assegura que li molesten les caricatures de Mahoma, i “de qualsevol profeta”, sempre que siguin ofensives. De fet, una portada d”El Jueves’ ja va generar aquí una polèmica anys enrere, però “vam canalitzar-ho amb una protesta (…) i portant [el cas] als jutjats”. “Van explicar que no tenien mala intenció i les coses es van quedar allà”. En aquest sentit, creu que les morts de París eren “evitables” perquè “sempre una llibertat ha de tenir un respecte” i sense ofendre “de manera reiterada” persones que, com els suposats autors de l’atemptat, “poden embogir”.

Per ell, la qüestió és per què l’islamisme radical s’estén i es pregunta si aquestes persones que han comès actes terroristes “se’ls tracta d’igual a igual, si pateixen o han patit alguna discriminació…”. Defensa no “estigmatitzar, ni generalitzar” i evitar etiquetar tot el col·lectiu musulmà de “gihadista”.