El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Arran han demanat en roda de premsa als degans de les universitats que se’ls garanteixi el dret a manifestar-se sense que això els perjudiqui acadèmicament. En una roda de premsa conjunta a la plaça de la Universitat, han demanat l’avaluació única de les assignatures durant tot el semestre i la suspensió de classes i l’activitat acadèmica fins al 5 de novembre. També denuncien que la resposta dels deganats que s’ha donat fins ara és del tot insuficient i que el dret de manifestació està per sobre del dret individual d’assistir a classe.

Per Bel Oliver, portaveu del SEPC, som davant d’una “veritable revolta popular”. Oliver assegura que la sentència no ha fet més que encendre “una ràbia que ja hi era” i que ara és el moment d’organitzar-la. Nega la violència de la gent jove. “Violència és la policia que ens pega, no arribar a final de mes o els femincidis”, afirma. També assegura que els estudiants no claudicaran a l’escalada antirepressiva “sense precedents” que viu el país.

Des d’Arran, la portaveu Adriana Roca ha demanat la dimissió de tot el govern de la Generalitat. “Ha de caure perquè el poble hi ha passat per sobre”, ha afirmat. Assegura que entenen la independència “com un canvi total, no com un canvi de banderes”. “Si ens prenen el futur, ens trobaran als carrers”, ha advertit Roca.

Vaga als instituts i manifestació al carrer

Tant el SEPC com Arran donen suport a la vaga d’estudiants als instituts que han convocat aquest dijous, 24 d’octubre, i divendres, 25, per protestar contra la sentència del procés. També a les accions de bloqueig que s’estan fent en algunes universitats, sobretot de la UB, per intentar aturar les classes.

Els estudiants es tornaran a manifestar aquest dijous a la tarda, a les 18.30 h. La manifestació està convocada per la Intersindical-CSC, la USTEC, la CGT, el CAU, sindicats d’estudiants, l’ANC o la FaPaC, entre d’altres, contra la “repressió a la gent jove”.

Reunió dels degans de la UB

Aquest dijous al matí tots els degans de la Universitat de Barcelona s’han reunit per respondre de forma unitària a la demanda del Consell d’Alumnat de la UB de suspendre totes les activitats avaluables i l’assistència obligatòria a totes les facultats fins al 5 de novembre. La UB manté les classes i, en un comunicat, demana que no es vulnerin els drets individuals i que qui vulgui pugui participar a les activitats acadèmiques.