Veïns a les cases del carrer de l'Encarnació

Els veïns de Gràcia no aturen les mobilitzacions contra l’enderroc de les cases històriques del carrer de l’Encarnació. Tot i que les obres s’han aturat provisionalment, els veïns se’n malfien i volen mantenir les protestes. De moment, tenen previst fer guàrdia als edificis durant tot el cap de setmana, organitzant-hi activitats continuades. Per dissabte al migdia han convocat un dinar popular.

Els concentrats s’han dividit en grups de treball per tal de treballar des dels màxims fronts possibles. També reclamen que no es tali una alzina centenària que hi ha al jardí, i que afirmen que té 250 anys. En aquest sentit, asseguren que han parlat amb Parcs i Jardins i que sembla que hi ha recorregut legal per protegir l’arbre.

Assemblea de veïns a les casetes del carrer de l'Encarnació

Els veïns presentaran instàncies a l’Ajuntament

Les accions concretes que impulsaran a partir d’ara les han decidit aquest divendres al vespre en una assemblea en què han participat, segons els veïns, 300 persones als jardins dels immobles. Han decidit presentar, de manera individual, una instància a l’Ajuntament per exigir l’aturada de l’enderroc i insistir que revisin i ampliïn el catàleg d’edificis singulars que protegeix el patrimoni arquitectònic. De fet, alguns veïns ja les han presentat al districte de Gràcia.

També el candidat a Primàries Barcelona per a l’alcaldia de Barcelona, Jordi Graupera, també ha presentat un escrit al consistori per demanar que s’aturin les obres. Graupera considera que el govern municipal té potestat per aturar-les.

Veïns i entitats del barri ja van començar a mobilitzar-se dijous, després de detectar que la propietat havia començat els treballs per enderrocar les casetes dels números 13, 15 i 17 del carrer de l’Encarnació. Tot i que no estan protegides, reivindiquen que són part de la història del barri.