20.35 h Alguns dels assistents van equipats amb motxilles i màrfegues. Les primeres tendes de campanya s’han començat a deixar veure, encara sense muntar.

20.10 h Tot i la crida que van fer les entitats organitzadores a portar tendes de campanya, de moment, a l’Arc de Triomf encara no s’han desplegat. Milers de persones es mantenen davant del TSJC en un ambient reivindicatiu i una consigna per sobre de totes: demanar l’alliberament dels detinguts.

19.45 h A la concentració de protesta també hi han assistit nombrosos alcaldes. Alguns, com l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, també han fet parlaments al públic.

19.15 h Els músics també han pujat a l’escenari. Les actuacions d’Ivette Nadal, Roser Tàpias i Lo Pau de Ponts han amenitzat la tarda als manifestants.

18.36 h El passeig de Lluís Companys no es buida. El públic reprèn els càntics i espera els parlaments.

17.23 h Entre els manifestants del passeig de Lluís Companys s’hi passeja aquesta urna de cartró, acompanyada del lema “No mossega, és una urna”.

17.12 h Els parlaments comencen a les 17.30 h i, quinze minuts abans, davant de l’escenarija no hi c;p ni una agulla. Fins i tot, alguns manifestants s’han enfilat a les faroles per poder tenir perspectiva. Els concentrats canten consignes com “llibertat, detinguts” o el ja clàssic “on són les paperetes”.

16.52 h Alguns ciutadans s’han pres al peu de la lletra la consigna de les entitats sobiranistes, que han fet una crida a la “mobilització permanent” fins que els detinguts en l’operació de l’1-O quedin en llibertat. Enmig d’un passeig Lluís Companys ple a vessar, alguns s’hi han instal·lat amb gandules i tamborets.

16.23 h Ambient molt festiu davant del TSJC. Després de dinar, la ciutadania torna a la protesta i la primera fila de manifestants ja s’ha omplert.

15.55 h Ambient molt tranquil al migdia davant del TSJC. Alguns manifestants han marxat a dinar, tot i que n’hi ha que no es mouen i continuen els càntics a favor de la independència.

15.37 h El funcionariat també hi és present. Membres dels Bombers de la Generalitat i Bombers de Barcelona hi han anat per donar suport a les persones detingudes i situar-se al costat de la ciutadania.

15.29 h Entre els regidors municipals que no han faltat a la protesta davant del TSJC hi ha els republicans Trini Capdevila i Juanjo Puigcorbé.

15 h Diversos grups d’estudiants de diferents facultats de Barcelona es dirigeixen cap a la concentració a l’Arc de Triomf.

14.36 h El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha denunciat que l’Estat “ha suspès l’autogovern de Catalunya” i ha defensat les institucions catalanes.

14.32 h Els ciutadans que s’apleguen al passeig de Lluís Companys qualifiquen l’acció de l’Estat espanyol de retorn “a un estat d’excepció” i expressen la impotència davant de les detencions i els escorcolls a diverses seus de la Generalitat.

14.29 h El diputat de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, ha rebatut el discurs de ruptura social difós pels partits unionistes i ha reivindicat que “el poble català no està dividit”.

14.13 h Guàrdia Urbana xifra en 20.000 els concentrats a les portes del TSJC.

14.09 h Continuen les intervencions. Ara pugen a la tarima Irene Rigau i Joan Ortega.

14.04 h L’expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, s’adreça als concentrats: “Això amb Franco si passava”. I afegeix: “Queden 10 dies perquè siguem lliures”.

13.54 h Les entitats independentistes han fet de nou una crida a mantenir la serenitat i a no caure en provocacions. Entre els concentrats continua el bon ambient i no hi falta el sentit de l’humor.

 

13.53 h Parla el secretari d’Economia, Pere Aragonès: “Seguirem en defensa de les institucions, dels drets i llibertats. Si n’agafen a un continuem els altres”.

13. 45 h Intervé la presidenta del Parlament, Carme Forcadell: “Detinguts i detingudes, no esteu sols, teniu un poble al darrere, sou els nostres herois i heroïnes”. “Som aquí per dir alt i clar que no tenim por”, ha afegit. “Us demano que l’1 d’octubre aneu a votar, voteu ‘sí’, voteu ‘no’, però voteu per dignitat” ha cridat Forcadell.

13.44 h Els estudiants que han tallat la Diagonal a punt d’arribar a l’Arc de Triomf.

13.41 h Jordi Gaseni, de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), puja a l’escenari: “Els alcaldes i les alcaldesses estem a plens d’energia”. “Estem forts, sortirà bé”, ha conclòs.

13.35 h Hi intervé Jordi Cuixart, president d’Òmnium: “No són delinqüents, són els nostres herois, són els nostres lluitadors”. “Si ens toquen a un”, ha afegit, “ens toquen a tots”.

Per Cuixart el poble de Catalunya “està aturant un veritable cop d’estat”.  “Nosaltres volem fer el que ha fet Escòcia o el Quebec, i el món cada cop té més clar que el que tenim davant és un estat com Turquia, un estat repressor que no respecta la llibertat d’expressió”, ha dit als concentrats. “Aquest poble mai més serà igual. Estem fent la revolució, la revolució dels somriures”.

13.25 h El president de l’ANC, Jordi Sánchez, es dirigeix als manifestants: “Avui a Catalunya no hi ha cap demòcrata que no senti vergonya pel que van fer ahir els jutges i la Guàrdia Civil. Qui no tingui vergonya és que no és tan demòcrata com diu ser-ne o potser no creu en la democràcia […] i només té una preocupació, la sagrada unitat d’Espanya, i això no és cap fonament de dret”.

Sánchez ha refermat el compromís a romandre pacíficament i cívicament mobilitzats fins que “tots els detinguts surtin en llibertat”. “Mai, mai, mai, no deixarem a ningú”, ha dit. I, amb la mirada posada en l’1-0, ha afegit: “Treballarem intensament perquè tot Déu vagi a votar”.

13. 22 h Els sindicats UGT i Comissions Obreres també són al passeig de Lluís Companys “en defensa de les institucions de Catalunya”.

 

13.11 h Alguns manifestants criden contra la presència de mitjans estatals a la concentració.

12.43 h Molts dels manifestants mostren cartells del “sí” i de “votar és decidir”, en referència a la convocatòria de l’1-O.

12.53 h Els 2.000 estudiants que han tallat la Diagonal van de camí al passeig de Lluís Companys per sumar-se a la concentració.

13.04 h. Arriben el president de l’ANC, Jordi Sánchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart. A la concentració també hi ha membres del govern i el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello.

12. 39 h Les mostres de suport amb els detinguts no només són a les portes del TSJC. Els Bombers de Barcelona fan sonar les sirenes en defensa de la democràcia.

 

12.33 h  A la concentració hi ha la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. També hi ha representants de l’Ajuntament, com el regidor Eloi Badia.

12 h Centenars de persones es concentren a les portes del TSJC amb crits de “llibertat detinguts” i “no esteu sols”. Els Mossos d’Esquadra han posat tanques davant de l’edifici per evitar que s’hi acostin els manifestants.

12.18 h Els manifestants tenen la intenció de quedar-s’hi fins que alliberin tots els detinguts en la operació de la Guàrdia Civil d’ahir. La concentració s’ha plantejat com a “permanent”.