EUGENI RODRÍGUEZ, portaveu de la Plataforma d'Entitats LGTB "És la legitimació de l'homofòbia estatal d'una de les grans potències del món, per això és tant important aturar-ho i demostrar el nostre rebuig aquí, a Catalunya, doncs que som una societat que estem treballant per tenir concretament una llei contra la homofòbia, tot el contrari, no? Per castigar a les persones que atenten contra els drets i les llibertats del col·lectiu. Creiem que és un fet molt i molt greu que estigui passant això al nostre entorn i en un país del nostre entorn global. Al govern català ara entrarem i li presentarem una carta. Volem un pronunciament clar en contra el que està passant, i al Govern espanyol, si aquesta escala de violència continua, doncs, que Espanya no participi a les Olimpíades."

La plataforma convocant, la LGTBcat, alerta de les amenaces de detenció del Govern rus a les minories sexuals, de cara a la celebració dels Jocs Olímpics d’hivern de 2014. El col·lectiu denuncia una tendència que està augmentant a Rússia, com les gravacions d’assassinats de joves gais que després són penjades a Internet i difoses per la xarxa amb total impunitat. Els manifestants critiquen que la segona potència mundial persegueix la comunitat lesbiana, gai, transsexual i bisexual (LGTB) impunement i sense una oposició de la resta de països del món, per això volen mostrar el rebuig internacional a la persecució i reivindicar els drets per a la comunitat LGTB de tot el món.

La mobilització, que coincideix amb la participació de Putin a la reunió del G20 a Sant Petersburg, reclama que els governs occidentals reaccionin contra les polítiques del Govern rus i defensin els drets de les persones homosexuals. És per això que aquesta tarda han presentat una carta a la Generalitat per demanar que hi hagi un pronunciament clar del govern català i també s’ha fet una crida al Govern espanyol perquè no participi als Jocs Olímpics en cas que la violència continuï.