El Sindicat d’Habitatge de Cassoles ha convocat una mobilització davant la comissaria de les Corts per protestar contra la detenció de nou persones de l’entitat aquest dilluns al matí. Vuit dels nou arrestats han sortit de comissaria dels Mossos i el darrer ha sortit al vespre de la comissaria d’Horta-Guinardó on l’havien traslladat. Tots han quedat en llibertat amb càrrecs acusats de temptativa de robatori amb violència.

Una cinquantena de persones concentrades han tallat la circulació de vehicles a la travessera de les Corts, just al punt on es troba la seu policial. Els manifestants porten una pancarta en què es pot llegir el lema “Llibertat detingudes. Aturar un desnonament no és delicte”.

Versions oposades

Les detencions s’han fet a primera hora del matí al número 22 del carrer de Ferran Puig, al Putxet i el Farró. Però les versions del sindicat d’habitatge i la dels Mossos no coincideixen. Segons la policia catalana, han aturat un grup de persones que volien entrar a l’edifici fent servir diferents eines com ara una pota de cabra.

El sindicat, en canvi, assegura que dins de l’immoble hi havia des de feia una setmana una família amb tres menors a càrrec. En rebre l’avís dels ocupants que els volien desnonar, diverses persones s’hi han desplaçat per intentar evitar el llançament. Ha estat llavors quan els Mossos els han detingut.

Asseguren que, “independentment del que diu la policia”, eren al lloc dels fets per donar una solució a la família que havia ocupat l’immoble. De fet, asseguren que encara no saben on aniran els ocupants del pis ja que no tenen cap alternativa d’habitatge.