Una família del Raval denuncia assetjaments i amenaces per part de Desokupa per fer-los fora del pis, situat al carrer de la Riereta. La dona, embarassada de tres mesos en el moment dels fets, assegura que va tenir un avortament en caure a terra després d’una empenta en un intent de desallotjament. Els afectats afirmen que la propietària els va fer signar un contracte il·legal.

En una roda de premsa a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), la família ha denunciat l’empresa Desokupa, especialitzada en desallotjaments exprés de pisos i edificis ocupats il·legalment, per violència immobiliària.

Els afectats asseguren haver patit assetjament i amenaces d’aquesta empresa per fer-los fora del pis del carrer de la Riereta quan la propietària volia recuperar l’habitatge. Fins i tot, després de rebre diverses visites i patir talls de llum, la família assegura que Desokupa va intentar obrir la porta del domicili i va fer caure a la dona, embarassada de tres mesos, i per aquest motiu va patir un avortament. Per això, en Shaha exigeix justícia i no vol que ningú més pugui tornar a viure una situació així.

La família afectada ha rebut el suport de la PAH Barcelona, el Sindicat de Llogaters i Llogateres, Stop Desnonaments Raval, Resistim al Gòtic i altres entitats veïnals en suport a un habitatge digne. Per a tots ells, aquestes pràctiques són d’una “violència intolerable que extorsionen els veïns fins a límits inhumans”. Denuncien que no és només un cas aïllat i que actuen de manera impune.

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, anuncia que des de l’Ajuntament estaran amatents i no descarten acudir a l’Ajuntament.

Desokupa nega els fets

El propietari de Desokupa, Daniel Esteve, assegura que la versió de la família és falsa. Diu que l‘actuació dels seus empleats està gravada en vídeo i que va ser correcta. Argumenta que només té “quatre empleats en plantilla” i, per tant, seria impossible que nou persones participessin en aquesta acció, tal com denuncien els inquilins. Esteve afegeix que l’empresa ha fet fins a 900 actuacions, que només han estat denunciats en set casos i que sempre l’empresa ha quedat absolta.