El Raval, on la rumba catalana ha estat sempre molt arrelada, tindrà dues parets mitgeres dedicades a aquest gènere musical. Aquest divendres s’ha presentat el projecte, que dona el tret de sortida als treballs, que acabaran al gener.

El carrer de la Cera, al barri del Raval, tindrà dues escultures dedicades a la rumba catalana. No és casualitat, perquè aquest carrer es considera el lloc de naixement d’aquest gènere musical al barri del Raval.  Són dues instal·lacions que s’ubicaran en dues parets mitgeres, una al número 6 i l’altra al 57 del carrer.

Aquest divendres s’ha donat el tret de sortida d’aquests treballs, que finalitzaran a finals d’any o a principis del que ve.

Les obres són de l’artista Luis Zafrilla i representen un repàs de la història de la rumba al barri del Raval. El projecte és el resultat d’un procés participatiu en què els veïns han tingut l’última paraula.

La rehabilitació de les mitgeres, en la qual s’han invertit 105.000 euros, representa un homenatge a la rumba i també una millora en l’aïllament dels edificis.