MONTSE COSÍ, voluntària "Vaig rebre la notícia ahir, per WhatsApp, i penso que ens hem de movilitzar tots. És més fàcil desprendre'ns del que ens sobra a casa, però també hem de pensar que, a banda de donar el sobrant, falta una aportació econòmica important." RUBÉN BALLESTEROS, voluntari "Me he encontrado el mensaje esta mañana. He venido a ver el local y a ver qué estaban haciendo y me he dado cuenta de que necesitaban ayuda."

Un únic missatge de WhatsApp enviat aquest dijous a les 10 del matí ha fet que en menys de 48 hores un local del carrer de Muntaner, situat al número 502, s’omplís de roba d’abric. Un grup de voluntaris ha utilitzat aquesta aplicació mòbil per demanar pantalons, anoracs o roba tèrmica als barcelonins, així com també aportacions econòmiques, que enviaran la setmana vinent al camp de refugiats de l’illa de Lesbos, a Grècia. El missatge s’ha fet viral i s’han hagut d’aturar les donacions aquest divendres.

Un missatge de WhatsApp i poc més de 24 hores és tot el que ha necessitat un grup de voluntaris per recollir piles i piles de roba d’abric que la setmana vinent enviaran al camp de refugiats de l’illa de Lesbos, a Grècia. Al missatge, que s’ha fet viral, demanen peces com pantalons d’esquiar, anoracs o roba tèrmica perquè les persones que es troben als camps de refugiats puguin suportar les baixes temperatures.

L’aplicació de mòbil WhatsApp ha fet que aquest reclam passés per molts telèfons de Barcelona, tants que durant aquest divendres a la tarda els voluntaris ja no han pogut acceptar més donacions. Es tracta d’una iniciativa ciutadana, no vinculada a cap ONG, que la setmana vinent enviarà tot el que s’ha recollit a Lesbos amb un tràiler . El grup de voluntaris que hi ha al capdavant demana col·laboració per empaquetar tota la roba i, a banda, aportacions econòmiques que es transferiran a la mateixa destinació.